Allemansland

Allemansland – ny utställning på Hälsinglands museum

”Allemansland”  heter utställningen  om Lennart Hellsings halsbrytande universum. En plats där vi alla undervisas av magister Tjeder, han som stiger neder från sin sjuvåningskadeder och lär oss att kusin absolut rimmar på vitamin och att Herr Gurka självklart dansar mazurka. Förutom vals.

Dikterna i utställningen är hämtade från Lennart Hellsings stora produktion av fantastiska barnböcker och bilderna kommer från den på sin tid välkände konstnären och tecknaren Paul Ströyer.

Utställningen är producerad av Tor Svae och Roger Josefsson.

Vernissage lördag 18 mars kl. 12.00, då invigs utställningen av Nina Burchardt, ordf i Kultur och fritidsnämnden i Hudiksvall, dessutom ger teater Pero en lekfull musikalisk föreställning  ur Lennart Hellsings värld.

Utställningen pågår 18 mars – 29 april 2017

Välkommen till pressvisning: torsdagen den 16 mars klockan 15.00 Tor Svae och Roger Josefsson medverkar. Utställningen är ett samarbete mellan Hälsinglands museum och Hudiksvalls kommun.

Välkomna