Metanoia – Yaşam Şaşmazer

Flicka ståendes vid vägg

NY UTSTÄLLNING PÅ HÄLSINGLANDS MUSEUM

13 maj – 9 september

Välkommen till pressvisning med skulptören Yaşam Şaşmazer. Hon arbetar med stora skulpturer i lindträ och hennes verk har ett starkt, verklighetsnära uttryck som gestaltar en ångest som är både individuell och samhällelig. Kroppen ger stämma åt själen, individens plåga är också samhällets plåga. Hon ses av många som den mest intressanta turkiska konstnären i sin generation.

Yaşam Şaşmazer föddes 1980 i Istanbul. Efter sina studier där är hon nu bosatt i Istanbul och Berlin. Hennes verk har visats bl. a. i Berlin, London, New York, Istanbul och Dubai. Det här är första gången hon visar sina verk i en större utställning i Sverige. Det är dessutom ett samarbete mellan Hälsinglands museum och länskonsthallen Havremagasinet i Boden.

Utställningen invigs lördagen den 13 maj, talare Ann-Margret Knapp, ordförande för Stiftelsen Hälsinglands museum.

Välkommen till pressträff torsdagen den 11 maj kl. 15.00 – 16.00, konstnären
medverkar under pressvisningen.