Anna Höglund

ANNA HÖGLUND
ORIGINALILLUSTRATIONER
11 november — 5 januari

Anna Höglund är bilderboksillustratör och författare och flerfaldigt belönad för sina böcker. Bland utmärkelserna kan nämnas Raben & Sjögrens Astrid Lindgrenpris 2016 och priset Heffaklumpen för sin samlade produktion 1997.

Anna Höglunds bilder och texter rör sig mellan det lekfulla och det allvarliga och hon väjer inte för svåra ämnen. Hennes produktion riktar sig brett, från småbarnsåldern upp till unga vuxna. Genom åren har hennes bildspråk förändrats genom att hon använder olika konstnärliga tekniker och ett varierat formspråk.

Utställningen visar originalillustrationer från Anna Höglunds hela karriär, bl. a bilderböckerna om Mina och Kåge fram till hennes senare böcker Om detta talar man endast med kaniner och Att vara jag som liksom hennes senaste verk från 2017 Alla frågar sig varför vänder sig till en äldre målgrupp.

Utställningen har vernissage lördag den 11 november kl 13.00 och invigs av Anna Lindqvist, chef för Kultur och Fritid, Hudiksvalls kommun och av konstnären Jens Ahlbom.

Utställningen är ett samarbete mellan Hälsinglands Museum, Hudiksvalls Kommun och Bror Hjorts Hus i Uppsala.

Parallellt med utställningen på museet visar Hudiksvalls bibliotek en mindre utställning i biblioteksmiljö där hennes texter och bilder lyfts fram ytterligare. Anna Höglund deltar också vid ett författarbesök på Hudiksvalls bibliotek den 20 november.

Välkommen till pressvisning fredag 10 november kl 12.00 på Hälsinglands Museum
då Anna Höglund deltar.

Pressbilder finns tillgängliga här på museets hemsida.
Övrig info: Jöran Österman, tfn 070-635 33 36, e-post: joran.osterman@gmail.com