Ud af Pixels / Out of Pixels

Ud af Pixels / Out of Pixels
Grethe Sørensen

20 januari — 17 mars 2018

Den danska textilkonstnären Grethe Sørensen belönades 2017 med Nordens största textilpris – The Nordic Award in Textiles, som delas ut av Stiftelsen Fokus i Borås.

Hennes utställning Ud af Pixels / Out of Pixels som visas på Hälsinglands Museum direkt efter Abecita Konstmuseum i Borås presenterar hennes arbeten med digital vävning, ljus och rörelse, bearbetat i färger och pixlar, garner och nya bindningstekniker till en fascinerande textil upplevelse.

Grethe Sørensen har sedan början av 2000-talet arbetat och vidareutvecklat digital vävning och hon anses som en av nordens ledande konstnärer inom sitt område. Grethe Sørensen har deltagit i en rad större utställningar, både nationellt och internationellt och hon har också genomfört en stor mängd offentliga utsmyckningar.

Välkommen till pressvisning torsdag 18 januari kl 11.00 på Hälsinglands Museum. Grethe Sørensen deltar under pressvisningen.

Ladda ned pressmeddelandet som pdf