Väg genom nedbrunnen skog
Foto: Peter Hoelstad / Hälsinglands Museum

Efter branden – Se seminariet

Nu kan du se seminariet som hölls i Färila 11 december 2018: ”Efter branden – Seminarium om skog, beredskap, ekologi och levande landsbygd”. På museets YouTube-kanal kan du se alla fem delar av eftermiddagen.

Spellista med alla delar

• Del 1: Sven Olov Karlsson, västmanländsk skogsägare och författare till boken ”Brandvakten”. Berättar om bränderna i Västmanland, samhällets beredskap och klimatets påverkan.
  • Del 2: Erik Westholm, Erik Westholm, professor emeritus vid SLU. Pratar om skogsägande och landsbygdens utveckling.
  • Del 3: Ella Johansson, professor vid institutionen för kulturantropologi och etnologi, Uppsala. Om skogsbrändernas roll i bondesamhället och om den moderna människans rädslor.
  • Del 4: Lars Ove Wikars, entomolog. Talar om skogens liv efter bränderna och naturens behov av kaos.
  • Del 5: Avslutande samtal. Moderator Po Tidholm leder ett samtal med samtliga föreläsare utifrån deras presentationer och med fokus på skogens roll i lokalsamhället. Frågor från publiken.