Hoppa till innehåll

Bilderbokskonst

Seminarium

Hur ser bilderbokskonsten ut idag? Hur kommer den att se ut i framtiden? Hur kommer bilderboken att utvecklas?

Bilderboksskaparna Stina Wirsén, Anna-Clara Tidholm och Jens Ahlbom diskuterar bilderbokens roll och konstnärliga möjligheter under ledning av Erik Titusson, förlagschef Lilla Piratförlaget.

Vi bjuder också in till en sista visning av Stina Wirséns utställning Bilderbokskonst.

Hälsinglands museum har, i nära samarbete med Hudiksvalls kommun, under senare år i utställningar och pedagogik uppmärksammat konstnärer och illustratörer med fokus på bilderböcker för barn och vuxna. Vi har bland annat visat utställningar med konstnärerna Kitty Crowther, Anna Höglund och Stina Wirsén.

Stina Wirsén har med sina bilderböcker nått en stor internationell publik. Bland senare uppmärksammade böcker finner vi till exempel Vem-böckerna och Historien om Bodri, tillsammans med Hédi Fried. Just nu pågår en utställning med Stina Wirséns bilderbokskonst på museet. Böcker såsom Knacka på, Vem kan räkna alla stjärnorna? och Adjö herr Muffin har gjort Anna-Clara Tidholm till pionjär och förnyare av bilderbokskonsten, inte minst för de minsta läsarna. Jens Ahlbom har utmärkt sig som skapare av faktabilderböcker, där lustfylld fakta möter berättandet. Inte minst böckerna om Mulle Meck har i över 25 år nått nya läsare.

Publiceringsdatum

  • Publicerad

Plats

Hälsinglands Museum
Storgatan 31
824 32 Hudiksvall