Dräkttorsdag

Välkommen till Dräkttorsdag!

Vad är Dräkttorsdag? Jo, det är kort och gott en torsdagskväll vigd åt härliga samtal om dräkt. Här kommer du att få möta experter som kommer att bjuda på en mängd spännande saker. Det kommer vara en ljuvlig blandning av plagg från ett flertal av landets dräktområden. Pungtrossar, lommor, handholkar och en massa andra godsaker står på menyn. Luta er tillbaka och njut för nu blir det textilnörderi på hög nivå!

Den 2:a december är det dags att röra oss norrut i landet och lyssna på vad för härliga saker som kan finnas i ett museums samlingar.
”Folkdräkter i Ångermanland och Medelpad – eller vad finns det i ett museums samlingar?
Västernorrlands museum har stora samlingar av textiler, dräkt och annat intressant. Bengt Wittgren, antikvarie, berättar och visar om samlingarnas och dräkternas framväxt.”

Arrangemanget ”Dräkttorsdag” är ett samarbete mellan Dalarnas museum, Hälsinglands museum, Västernorrlands museum, Sörmlands museum och Historical Textiles.

Föredraget kommer att Live-sändas på Historical Textiles Facebook-sida. Man kommer att kunna ställa frågor i chatten till deltagarna.

Så här går det till:
Föreläsningen är öppen för alla intresserade, helt kostnadsfri och hittas på https://www.facebook.com/historicaltextiles1 – alltså på huvudsidan och inte i själva evenemanget.

Länken fungerar också för personer som inte befinner sig på Facebook, så den går bra att dela. Klicka gärna i ”kommer” eller ”intresserad” om du vill delta så kommer du troligtvis få en påminnelse av Facebook när det är dags. Eftersom föreläsningar på Facebook tyvärr ibland drabbas av bedrägeriförsök och spam vill vi uppmana alla om att undvika att klicka på länkar i kommentarsfält och chatt.

Varmt välkomna!