Föreläsning om resandehistoria i Ljusne

Föreläsning

I samband med att vandringsutställningen ”Resandebilder” visas på bruksmuseet i Ljusne kommer arkivforskaren, Sebastian Casinge att föreläsa om de resandes historia utifrån bilder som skildrar den mångfald av människoöden som finns och har funnits inom gruppen.

Även om resande levt i Sverige i hundratals år och idag ingår som en grupp i den nationella minoriteten romer är de resandes historia bristfälligt dokumenterad. Att samla in och lyfta fram fotografier blir ett sätt att synliggöra de resandes plats och närvaro i historien. Föreläsningen hålls på bruksmuseet i Ljusne, Alavägen 5, den 1 augusti, kl. 15. Utställningen med resandebilder visas sedan i Ljusne till den 15 augusti.

Frantzwagner Sällskapet äger och driver projektet Resandebilder i samarbete med Hälsinglands museum.

Publiceringsdatum

• Publicerad