Judarnas historia i Hälsingland och övriga Sverige

Föreläsning

Välkomna på en föreläsning om judarnas historia i Hälsingland och övriga Sverige med Carl Henrik Carlsson.

Länk till föreläsningen

Carl Henrik Carlsson är docent i historia och har under många år varit anställd på Svenskt biografiskt lexikon, Riksarkivet och Uppsala universitet. Han har, under flera decennier, forskat och skrivit om svensk-judisk historia ur olika aspekter. Hans uppmärksammade översiktsverk Judarnas historia i Sverige (Natur & Kultur 2021) nominerades till såväl Augustpriset som Stora fackbokspriset. Han har även skrivit arkivguiden Källor till judarnas historia i Sverige (Riksarkivet 2022) och är en av fyra författare till Sveriges historia för släktforskare (Natur & Kultur 2022) som framröstades som ”Årets bok om svensk historia 2022”.

Plats: Hörsalen, Hälsinglands Museum. Samtalet kommer också att streamas, för er som inte kan vara med på plats.

Tid: kl. 18-19

Publiceringsdatum