Kulturfrukost med Laura Blake och Ellie Griffiths

HÄLSINGLANDS MUSEUM OCH PROJEKT SCEN:SE BJUDER IN TILL: KULTURFRUKOST MED LAURA BLAKE OCH ELLIE GRIFFITHS OM UTSTÄLLNINGEN »GENOM ANDRA ÖGON«.

SCEN:SE är ett unikt treårigt projekt som kommer att skapa scenkonst och konst för barn och unga med grava funktionsnedsättningar och eller måttlig till grav autism. Syftet är att alla ska få möjligheten att uppleva kultur och konst oavsett funktionalitet eller behov.

Utställningen med arbetsnamnet Genom andra ögon blir den första delen i detta arbete. Den skapas i samarbete med Hälsinglands museum och kommer att stå under hösten 2018. Det är ett konstnärligt samarbete mellan bildkonstnären Laura Blake och scenkonstnären Ellie Griffiths. Tillsammans skapar de en sensibel, visuell konstupplevelse som kan upplevas av alla åskådare – oavsett kognitiv eller mental kapacitet.

Detta kommer att bli en utställning som är helt exklusiv och först i sitt slag med att vara skapad för alla personer, oavsett funktionalitet eller handikapp. Utställningen byggs för att senare kunna turnera till andra museer i landet.

Plats: Hälsinglands museum, Hudiksvall
Datum: Tisdag 30 januari 2018