Mitt liv som bok – En eftermiddag om lusten att läsa.

På Hälsinglands Museum visas just nu Lena Sjöbergs bilder/diktboksutställning Berätta! Berätta!
Tisdag 19 mars kl.15 – 19.30 arrangerar vi en eftermiddag med tema  LÄSLUST, som riktar sig till Dig som arbetar med läsning för barn och unga i ålder 6-16 år.

Vad händer under eftermiddagen?

Lena Sjöberg – Mitt liv som bok, föredrag.
Följ med på en bildspelsresa från det allra första bokförsöket till det senaste, från penolpennor, tejp och kartong till 80 sidor helillustrerad dikt för unga. Vad är det som avgör att en viss idé blir till bok? Varför rita och skriva om nattsvart mörker? Och hur gör man när man hamnar i en långdragen argumentation med en välkänd, men sedan länge avliden, författare?

Lena Sjöberg är författare och illustratör. Debuterade 2005 med bilderboken ”Hurman hittar en skatt”. Sedan dess har hon skrivit och illustrerat 30 böcker. Augustnominerad två gånger, fått priset Svensk bokkonst fem gånger och mottagit Elsa Beskowplaketten.

Visning av utställningen Berätta! Berätta! Lena Sjöberg / Cia Olsson

Varm soppa (vegansk & glutenfri) smörgås och kaffe.

Elisabet Niskakari – ( Mitt liv som )Bokpratare, workshops.
Finns det läsning som passar alla? Det tror jag att det gör. Du måste bara prova en massa olika sätt att kittla hjärnorna. Skolan behöver vara meningsfull – inte nödvändigtvis rolig. Vilka är faktorerna som höjer motivationen att läsa? Hur kan du använda estetiska uttrycksformer? Hur påverkar vårt demokratiska uppdrag läsningen? Och när vi pratar om läsning, måste det då vara skönlitteratur i fokus?
Samtal och praktiska workshops.

Elisabet Niskakari är skolbibliotekarie på Möllevångsskolan i Malmö och sjunger varje dag när hon går till jobbet. I sitt arbete träffar hon 550 elever i åldrarna 6 - 16. Eleverna kommer från många olika håll i världen, och med alla dessa roliga och intressanta personer pratar Elisabet läsning.

Eftermiddagen är kostnadsfri.

Anmälan krävs, senast 13/3 (begränsat antal platser) till:
cecilia.olsson@hudiksvall.se eller 070-372 89 52.

Välkomna till en eftermiddag fylld med inspiration och klokskap.

Publiceringsdatum

• Publicerad