Hoppa till innehåll

Möt konstnärerna bakom Scen:se

Temadag

Scen:se är ett unikt treårigt projekt där konstupplevelser och pedagogiska metoder skapas för barn och unga med svåra intellektuella och kognitiva funktionsvariationer.

Med fokus på alla sinnen bjuder vi in till interaktivitet, kommunikation, närvaro, lek, förundran och glädje. Ett exklusivt projekt för en exklusiv målgrupp.

Nu samlar projektet ihop den kompetens som finns och delar med sig till alla som är intresserade. Hälsinglands museum, Hudiksvalls kommun och Folkteatern Gävleborg är värdar för arrangemanget som under tre dagar presenterar nationella och internationella konstnärer – inom bildkonst, arkitektur, slöjd, dramapedagogik, musik, skådespeleri, teaterregi, scenografi och koreografi – som kommer att berätta om hur de arbetat för att konstnärligt kommunicera med barnens olika förutsättningar och funktionaliteter.

Vi riktar oss till er som arbetar med att presen- tera konst och kultur för barn och unga, till utövande konstnärer, till pedagoger, till er som har en anhörig med någon funktionsvariation samt till en intresserad allmänhet.

Samtliga programpunkter är kostnadsfria. Föranmälan till programpunkterna gör du här: https://folkteaterngavleborg.se/program/scense-kompetensdagar/

Ladda ned programmet som PDF

Publiceringsdatum

  • Publicerad

Plats

Hälsinglands Museum
Storgatan 31
824 32 Hudiksvall