Hoppa till innehåll

Om skog, skogsbruk och människa

Temadag

Välkomna till en temahalvdag om natur, skog och skogsbruk där vi bjudit in två spännande föreläsare. Organisationen Plockhugget finns i Stjärnsund, Dalarna och arbetar bland annat med hållbara metoder för skogsbruk. Journalisten Eva-Lotta Hultén har profilerat sig på skog, miljö- och klimatfrågor.

Inbjudna är elever på gymnasium och vuxenutbildning som arbetar med jord- och skogsbruk.

 

Tid och plats:

Måndagen den 9 september, 09.00 – 12.15
Hälsinglands museum, Storgatan 31, Hudiksvall

 

Dagens program

09.00 – 10.00 Föreläsning av Eva-Lotta Hultén
10.00 – 10.45 Guidad visning av utställningen Det brinner – om förra sommarens bränder i Sverige, Grekland och USA
10.45 – 11.15 – Fikapaus
11.15 – 12.15 Föreläsning Erik Kullgren, Plockhugget
12.15 – Slut

 

Eva-Lotta Hultén är journalist och skriver bland annat om människans relation till naturen. Hon är författare till reportageboken Skogen vi ärvde och har tillsammans med Erik Kullgren och Martin Jentzen skrivit boken Skogspraktikan. Eva-Lotta Hultén kommer prata om vad skogen betyder för oss, hur vår syn på den förändrats genom historien och hur vi nu måste lära oss att förhålla oss till den på ett sätt som är mer hållbart – för både oss själva och skogen.

Erik Kullgren är skogsägare och en av författarna till boken Skogspraktikan. Han kommer berätta vad naturnära skogsbruk är och hur det kan förbättra både virkeskvalité, skogsägarens ekonomi och möjligheterna till rekreation samtidigt som den biologiska mångfalden bevaras och utvecklas.

 

Publiceringsdatum

  • Publicerad

Plats

Hälsinglands Museum
Storgatan 31
824 32 Hudiksvall