Seniorvisning – Hilding Mickelssons bildskatt (HHL)

Välkomna till seniorvisning i vår föreläsningssal där vi kommer att få se några av Hilding Mickelssons vackraste bilder.

– Det handlar om att ha Hälsingland i kropp och själ. Så beskriver Hilding Mickelsson själv sin gärning i en tidningsartikel från 2002, samma år som han gick ur tiden. Han var den samtida fotograf som mer än någon annan skapade samtidens bild av Hälsingland. Samtidigt var han en följd av detta Hälsingland, dess människor, natur och kultur. Hans bild av lappugglan som färdas rakt mot betraktaren fick global spridning, blev något av en ikon. Den återgavs bland annat i bildtidningen Life och är troligen den mest kända av alla hans fotografier.

Antikvarie Joel Bergroth visar bilderna och kommer även att berätta lite om det Digitala Museet.