Hoppa till innehåll

Slöjdbio

Film / Workshop

Välkommen på slöjdbio den 8 maj på Hälsinglands museum! Här finns tillfälle att slöjda, fika och se kortfilmer från den brittiska filmfestivalen Real to Reel 2018.  

Kortfilmerna som visas bygger på temat konst, slöjd och hantverk i en skön blandning från episka dokumentärer till animerade filmer, porträtt och dockfilmer. Programmet som är i två delar är framtaget av The Crafts Council och Crafts i Storbritannien för filmfestivalen Real to Reel 2018. 200 filmer skickades in från hela världen – 28 valdes ut! Del två i programmet visas på Hälsinglands museum. De flesta filmerna är engelskspråkiga. Filmer med annat språk har engelsk text.

Från 16.00 finns tillfälle att slöjda och fika i museets café. Ta gärna med ett eget arbete. Det kommer även att finnas något gemensamhetsprojekt samt lite prova-på-slöjd.

Kl. 18.00 börjar filmvisningen.

Den 24e april finns tillfälle att ta del av filmerna från Real to Reel 2018 då den visas på Länsmuseet i Gävle kl 18.00. Filmvisningen är ett samarbete med Crafts Council London, och arrangeras av Kultur Gävleborg, Länsmuseet Gävleborg och Hälsinglands Museum.

Publiceringsdatum

  • Publicerad

Plats

Hälsinglands Museum
Storgatan 31
824 32 Hudiksvall