Hoppa till innehåll

Taktila visningar av Metanoia

Visning

I sommar visar Hälsinglands museum skulpturutställningen Metanoia av den internationellt uppmärksammade konstnären Yaşam Şaşmazer. I samarbete med författaren och radioprofilen Täppas Fogelberg bjuder vi nu in till taktil guidad visning av utställningen.

Skulpturerna är i trä och av naturlig storlek. Şaşmazer hämtar inspiration i psykologin och lyfter allmänmänskliga frågor om vad det innebär att vara människa. Genom sina skulpturer vill hon få oss att reflektera över hur vi – som individer och som samhälle – hanterar både det ljusa och det mörka. Hennes konst är personlig, social och politisk.

Yaşam Şaşmazer är född (1980) och utbildad i Istanbul. Sedan ett par år är hon bosatt och verksam i Berlin. Hennes verk har tidigare visats i Berlin, London, New York, Istanbul och Dubai.

Utställningen guidas av Täppas Fogelberg och museipedagog Maria Lindqvist. Ta chansen att uppleva denna fantastiska skulpturutställning med andra sinnen än synen!

Tid och plats: Hälsinglands museum, onsdagen den 23 augusti 2017, 13.30 – ca 15.00

Frågor och anmälan: museipedagog Maria Lindqvist maria.lindqvist@hudiksvall.se, 070-329 73 91. Anmäl dig senast måndagen den 21 augusti.

Publiceringsdatum

  • Publicerad

Plats

Hälsinglands Museum
Storgatan 31
824 32 Hudiksvall