Vecka 4: En vecka med judisk kultur och historia

Föreläsning / Seminarium

Under vecka 4 har du möjlighet att ta del av och lära dig mer om judisk kultur och historia.

Lördagen den 27 januari är det Förintelsens internationella minnesdag. I Hudiksvall uppmärksammas det, under vecka 4, genom program och mötesplatser där du tillsammans med andra kan hedra minnet av Förintelsens offer och de som stod emot.

Programmet arrangeras av Hudiksvalls kommun, Hälsinglands museum, Svenska kyrkan och Studieförbundet Vuxenskolan.

Hudiksvalls teater, Lördag 20/1, kl 13

Historien om Bodri– En berättelse om vänskapen som överlevde Förintelsen

Från 8 år. 60 kr. Länk för köp av biljetter.

Iggesund, Folkets hus, Tisdag 23/1, kl. 13.30

Barn under Förintelsen

Ett föredrag med Johan Perwe, Forum för levande historia, om judiska och romska barns upplevelser av diskriminering, rasism, lidande och sorg i ett samhälle som gradvis lät dem förstå att de inte längre var välkomna. (Abonnerat för elever och politiker)

Jakobs kyrka, Tisdag 23/1, kl. 18-19.30

Samtal med Lena Glaser om boken Kanske jude

En berättelse om tystnad och hjälplöshet, men också om medmänsklighet och om styrkan att gå vidare. Obligatorisk föranmälan med sms till 076-115 94 43.

Svea bio, Delsbo, Onsdag 24/1, kl.13

Antisemitiska schabloner och konspirationsteorier

En föreläsning med Per Hammarström, historiker och docent vid Mittuniversitetet i Sundsvall. (Abonnerat för elever)

Delsbo bibliotek, Onsdag 24/1, kl. 18

Föreläsning om antisemitiska schabloner och konspirationsteorier med Per Hammarström

Obligatorisk föranmälan till delsbo.bibliotek@hudiksvall.se
eller 0650-199 21.

Hälsinglands museum, Onsdag 24/1, kl. 18-19.30

Romer under Förintelsen

Bagir Kwiek berättar om sin pappa som överlevde folkmordet av romer under Förintelsen och om de släktingar som inte överlevde.

Obligatorisk föranmälan till: halsinglands.museum@hudiksvall.se

Kulturhuset, Café Världen Fredag 26/1, 18

Konsert med Karuscha- levande och svängig Klezmermusik

Fri entré.

Jakobs kyrka, Lördag 27/1, kl. 17

Förintelsens minnesdag

En samling i Jakobs kyrka med bön och ljuständning. Britt-Marie Herdevall berättar om sin mamma Sara som överlevde Förintelsen. Musik: Kristofer Sundman.

Publiceringsdatum

• Publicerad