Visning: Rosa Taikon – konsten och kampen

Visning

I utställningen Rosa Taikon – konsten och kampen möter du en berättelse där konst och kamp var oskiljaktiga. Rosa Taikon var en av Sveriges främsta silversmeder. Tillsammans med systern Katarina Taikon blev hon dessutom en av sin generations mest profilerade samhällsdebattörer. Systrarnas outtröttliga opinionsarbete var av stor betydelse för den grupp vi idag kallar romer – en nationell minoritet med lagstadgade rättigheter.

Med anledning av Internationella Romadagen den 8 april ges en visning med fokus på systrarna Taikons engagemang för medborgerliga rättigheter. Visningen ges av Elin Thomasson, ansvarig för frågor som rör de nationella minoriteterna vid Hälsinglands museum.

Visningen tar ca 1 timme.
Kostnad: 80 kr/person, betalas i museets reception.
Begränsat antal platser, föranmälan krävs. Görs via e-post senast 7 april. Uppge namn och telefonnummer.

Publiceringsdatum

• Publicerad