En man klädd en cirkusdirektör får sin sko putsad av en smutsig man utan tröja. Cirkusdirektören har sin ena fot ovanpå skoputsarens huvud.

Heteronorm & Etnonorm

En utställning om fördomar, diskriminering och normer

Välkommen till en ny utställning på Hälsinglands museum

Pressvisning onsdagen den 1 februari 11.00

Vi människor är lika, men också olika varandra! Vi har normer för vår vardag, normer som både förenar och skiljer oss åt. Normer om kön, utseende, sexualitet, ursprung och funktionsförmåga. Ingen människa kan undvika normer, men alla kan förhålla sig till dem. Innebär min norm att någon annan blir diskriminerad? Är min norm rent av en slags fördom? Vilka normer ska vi utmana och vilka ska vi behålla? Till utställningen finns ett pedagogiskt material med övningar anpassade för elever från åk 4 till åk 3 på gy.

Heteronorm & Etnonorm är en utställning producerad av Fredens Hus med fotografier av Elisabeth Ohlson Wallin. Utställningen består av 10 bilder och vänder sig till alla som vill utmana sina fördomar om vad som är normalt. Utställningen har producerats med stöd av bl.a. Allmänna arvsfonden och Ungdomsstyrelsen. Heteronorm & Etnonorm visas på Hälsinglands museum 1 feb.– 29 april 2017.