Foto: Torkel Edenborg

Romska smycken – Hantverk, tradition och ett sätt att leva

Guld och smycken har alltid varit viktig för romer. Förr bar romska kvinnor familjens kapital i form av smycken. När familjen behövde pengar var det enkelt att lösgöra en del i ett smycke och sälja eller pantsätta. Många av dessa romska föremål har idag sålts eller smälts ner. Utställningen Romska smycken berättar om en del av romsk och svensk kulturhistoria som håller på att gå förlorad.

Välkommen på vernissage den 27e september.

Gå vidare till Romska smycken – Hantverk, tradition och ett sätt att leva