Om webbplatsen

Hälsinglands Museums hemsida är utvecklad med målet att vara tillgänglig, enkel och tydlig. Därför följer museet så långt det är möjligt de riktlinjer för tillgängligt webbinnehåll som ställts samman av World Wide Web Consortium (W3C) och utvecklas i enlighet med gällande webbstandarder. Hemsidan följer den internationella tillgänglighetsstandarden WCAG 2.1 nivå AA.

Webbplatsen använder sig av publiceringsverktyget WordPress tillsammans med ett skräddarsytt tema som sammankopplar information från DigitaltMuseum. Museet strävar efter att ha en så bra digital tillgänglighet som möjligt. Tveka inte att kontakta oss om du upptäcker brister eller har synpunkter på förbättring.

Talande webb

Den här webbplatsen använder tjänsten Talande Webb för uppläsning av innehåll på webbplatsen. För att aktivera uppläsning och översättning av webbsidan klickar du på -symbolen som finns i huvudmenyn högst upp på sidan.

Talande Webb är ett hjälpmedel som gör att webben talar. Talande Webb läser upp webbsidor och pdf-filer, markerar den text som läses upp, sparar uppläst tal som mp3, förstorar texten och ger dig möjlighet att skärma av för att hålla fokus på det du läser. Talande Webb fungerar på smarta mobiltelefoner, surfplattor, Mac och PC utan att du behöver ladda ned programmet till din egen dator. Talande Webb är gratis för dig som användare.

Så funkar Talande Webb, öppnas i nytt fönster

Spara Talande Webb som ett bokmärke, öppnas i nytt fönster

Bilder

De fotografier och konstverk som används på denna hemsida är skyddade enligt upphovsrättslagen om inget annat anges.

Cookies

Hälsinglands museums webbplats sparar inga cookies på din dator.

Personuppgifter

Museets integritetspolicy kan du läsa här. Mer information om dataskyddsförordningen finns på datainspektionens hemsida.