Hoppa till innehåll

Lärande

Pedagogisk verksamhet på Hälsinglands museum

Hälsinglands Museum är ett regionalt museum som verkar i hela Gävleborg. Ett museum har unika, kreativa möjligheter med sina samlingar av historiska föremål och dokument. Utforska,  förmedla kunskap, ompröva gamla sanningar och ställa frågor. Ett besök i en utställning är ofta ett spännande och lärorikt komplement till undervisningen. Museet har ett brett utbud av utställningar, historiska, debatterande, pedagogiska, konst.

Visningar av våra utställningar kombineras med gemensamma diskussioner, dramapedagogik, problemlösningar. Det kan täcka in många av skolans kärnämnen – religion, historia, samhällskunskap, språk och bild. Hälsinglands museum erbjuder pedagogiska visningar för unga i alla åldrar. Vi kan också förbereda visningar utifrån skolans och elevernas egna önskemål.

Våra pedagogiska visningar är kostnadsfria för skolor i Gävleborgs län. Vissa av utställningarna kan också erbjudas i digital form och användas direkt på skolan. Mer information om digitala visningar finns under respektive skolprogram.

Kontakt

Publiceringsdatum

  • Publicerad
  • Uppdaterad