Påsklovskul på museet

Påsklovskul på museet

Under påsklovsveckan  introducerar Hälsinglands museum flera roliga och lärorika uppdrag och spel för alla åldrar. Antingen kan du ladda ned uppdragen här från hemsidan och skriva ut själv eller få dem i receptionen. Spelen finns att låna i museets café.

Uppdrag

Bli detektiv på Hälsinglands museum

För dom allra yngsta. Spana efter föremål och upptäck utställningarna Haaken Gulleson – Mästaren från Fläcka och De brutna mönstren på ett lekfullt sätt. Alla detektiver som lämnar in sina svar i receptionen får ett diplom!

Hitta på Hälsinglands museum

En bokstavsjakt från 6 år. Leta efter föremål och bokstäver i museet.

Tipspromenad

Spel

KortspelsaskKlimatkoll

Ett roligt och lärorikt spel om klimatpåverkan. Orsakar en flygresa till New York mer klimatpåverkan än att äta en biff om dagen i ett år? Orsakar en total köksrenovering mer än flygresan? Kortspelet Klimatkoll hjälper en att förstå hur vår vardag påverkar klimatet. Från 12 år.

Bild på slott, drake, flygplan och robot i fantasilandskap.Sällskapsspelet ”Kalas”

”Kalas” ger spelarna en galghumoristisk genomlysning av den moderna livsstilens miljökonsekvenser. Palmolja i glassen, tungmetaller i sushin, dioxiner i plast­leksakerna och konfliktmineraler i de smarta telefonerna. I brädspelet ”Kalas” får man chans att flyga runt i världen för att samla ingredienser till ett festligt barnkalas. Skogsskövling, glaciärsmältning och korallrevsblekning följer av bara farten. Spelaren med flest flygmil, tyngst bil och högst inkomst har störst chans att vinna. Från 7 år.