Dansa skogen med Malin Frisk

Som en del i arbetet med att fokusera på skogen historiskt, i nutid och framtid samarbetar Hälsinglands museum med Malin Frisk, danspedagog och Sara Lundberg, konstnär och författare under sommaren och hösten 2020.

I över 25 rörelsevisningar i länet kommer Malin Frisk tillsammans med barngrupp att utforska temat skog, natur och klimat med hjälp av fantasi, kropp och rörelse. Hur går fotosyntesen till egentligen? Kan man dansa det som händer i skogen?  Konstnären och författaren Sara Lundberg bidrar med nyproducerade bilder för inspiration i dessa utomhusaktiviteter på forngårdar och hälsingegårdar under sommaren. Dessa workshops möjliggörs tack vare gott samarbete med hembygdsföreningar i länet, världsarvsgårdarna och Hudiksvalls kommun.

25 september 2020 – 31 januari 2021 kommer Sara Lundberg att ställa ut bilder från sina böcker på Hälsinglands museum i samarbete med Hudiksvalls kommun. Malin Frisk erbjuder rörelsevisningar i utställningen för barn mellan 6-10 år under höstterminen.

Sommarprogram

PlatsDatum