Hoppa till innehåll

Hur påverkar klimatet Gävle?

Hej!

Jag heter Gurgîn Bakircioglu och är ansvarig för projektet ”Hur påverkar klimatet Gävle?” som vänder sig till gymnasieskolor. Vi börjar med utställningen ”Efter skyfallet” där eleverna får höra historierna från de drabbade från sommarens översvämningar. Sedan tar vi en promenad för att visa hur Gävles stadskärna kan vara sårbar och utsatt för klimatförändringar, en stadspromenad som sedan avslutas med att vi luftar våra tankar på Folkteatern.

Jag är journalist med lång erfarenhet från radio och TV, bland annat som programledare för en serie om klimatförändringar på UR. Jag ser verkligen fram emot att ta med er på vandringen och utställningen för att sedan få höra era framtidstankar och om hur vi hamnat här.

Det kan kännas som att klimatförändringarnas påverkan är långt från Gävleborg när det talas om glaciärer som smälter och havsnivåer som stiger.  Men de globala förändringarna är högst lokala och det förändrade klimatet har redan börjat att påverka alla i Gävleborgs län. 2018 var skogsbrändernas år och 2021 blev översvämningarnas.

Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig!

Kontakt: Gurgin.Bakircioglu@gmail.com

Publiceringsdatum

  • Publicerad

Samarbeten, sponsorer eller partners

  • Folkteatern Gävleborg
  • Hälsinglands Museum