Vandringsutställning: Rosa Taikon – Konsten och kampen

Under 2024 kommer vandringsutställningen att visas på Birka folkhögskola i Östersund och hos Tranås kommun. Du kan också låna och ställa ut den på till exempel ett bibliotek eller en skola.

Utställningen Rosa Taikon – konsten och kampen är en av Hälsinglands museums permanenta utställningar. Den berättar om en av Sveriges främsta modernistiska silversmeder, som även blev en av sin generations främsta samhällsdebattörer. I utställningen möter du en berättelse där ett unikt konstnärskap vävs samman med kampen för mänskliga rättigheter.

I samarbete med Oxiebiblioteket i Malmö har Hälsinglands museum tagit fram en vandringsutställning, anpassad för bibliotek och mindre kulturlokaler.

Utställningen består av fem delar:

• Skyltar (11 st, framtagna för att tryckas i 70x100 cm)
  • Bildspel
  • Flerspråkig folder (svenska, engelska, romani chib: kelderash och lovari)
  • Filmade föredrag
  • Handledning för pedagoger

Materialet distribueras digitalt och är helt kostnadsfritt. Skyltarna kan även skickas fysiskt mot fraktkostnad.

Hälsinglands museum bidrar också gärna med förslag på programverksamhet i anslutning till utställningen.

Vill du boka utställningen?

Publiceringsdatum

• Publicerad