Ny bok på Hälsinglands museum – Bildens meningar

Den långa historieserien ”Bildens meningar” på museets hemsida blir nu bok. Efter nästan tjugo år och ungefär 230 publiceringar. Historien om världen och Hälsingland och vad den gjort med människorna här. Nittioen bilder och lika många kommentarer.

Vi lever i bildens epok, idag mer än någonsin. Varje mobil är också en kamera, varje ögonblick kan förvandlas till ett fotografi, det är nästan ingen skillnad i realtid mellan det som händer och bilden av det som händer. Det analoga fotografiet tog tid på sig, Hälsinglands museum har ungefär en halv miljon sådana bilder i sitt arkiv.

Nittioen bilder från museets arkiv som innehåller ungefär en halv miljon. En bildvärld som överraskar med kända och okända fotografer. En självklar julklapp 2023.

Publiceringsdatum

• Publicerad