Barn som ligger ned
Foto: Magnus Wennman

Magnus Wennman – Där barnen sover

Magnus Wennmans utställning ”Där barnen sover” handlar om krigets Syrien. Flera miljoner barn befinner sig på flykt undan ett krig som varat i snart åtta år, som skapat oändliga tragedier, flyktingströmmar och ett söndertrasat land. Barnen har lämnat allt: hem, vänner, t.o.m. sina sängar. Några av dessa barn visar var de sover nu, när allt som en gång fanns, inte längre finns. Någon saknar sin säng, en annan sin docka med de mörka ögonen. En tredje drömmer sig tillbaka till en tid när kudden inte var en fiende.

Fotografen Magnus Wennman träffade under 2015 flyktingbarn på deras osäkra väg genom Europa i olika flyktingläger. Magnus Wennman är flerfaldig vinnare av World Press Photo Awards liksom till utmärkelsen Årets fotograf i Sverige.

En saknar sin säng.
En annan sin docka med de mörka ögonen.
En tredje drömmer sig tillbaka till en tid då kudden inte var en fiende.

Kriget i Syrien har pågått i snart åtta år och flera miljoner barn befinner sig på flykt inom eller utanför landets gränser. De har lämnat sina vänner, sina hem och sina sängar. Några av dessa barn bjöd in för att visa var de sover nu, när allt som en gång var, inte längre finns.

Magnus Wennman, vinnare av två World Press Photo Awards och fyrfaldigt utnämnd till Årets Fotograf i Sverige har under 2015 träffat flyktingbarn i otaliga flyktingläger och på deras väg genom Europa. Berättelsen om när natten kommer är en levande historia utan ett givet slut.

Vernissage – lördag 10 november kl 13.00. Välkomna!

Invigning av Bengt Friberg, kommunchef och Ann-Margret Knapp, ordförande för Stiftelsen Hälsinglands museum.

Gå vidare till Magnus Wennman – Där barnen sover