Två personer på rosa bil.
Foto: Benjamin Nørskov

Museet är tillfälligt stängt – men det här planerar vi för

Museet är stängt tills vidare, men vi följer utvecklingen noga och hoppas kunna öppna igen så snart som möjligt. Under tiden arbetar vi vidare och planerar för flera spännande utställningar. Tre av dessa är:

Wanja Djanaieff och hennes tjugotvå älsklingsfärger – öppnar i början av maj

En tillbakablickande utställning om en av Sveriges viktigaste textilformgivare. Djanaieff har en stark relation till Hälsingland genom flera olika textilprojekt och genom samarbetet med Träteatern i Järvsö. Utställningen är producerad av Marabouparkens konsthall och visas t.o.m. augusti.

EPAsverige – öppnar i början av september

Dokumentärfotografen Benjamin Nørskov har rest runt Sverige och fotografera en generation av unga EPA-ägare. EPA-traktorerna speglar intressen och personlighet, ett experiment strax innan vuxenlivet och en möjlig öppning mot ett friare liv. Under sommaren 2021 kommer Nørskov att möta EPA-ägare i Gävleborg för nya bilder som kommer att ingå i utställningen.

Rosa Taikon – öppnar efter sommaren

Museet nya basutställning handlar om silverkonstnären Rosa Taikon. En genomarbetad berättelse om hennes kamp för den romska minoriteten och hennes storartade silverkonst.

Utställningen Karin Lundholm – mästerslöjdare förlängs till mitten av april.